In het Sint Anthony Gasthuis bieden wij u de mogelijkheid zelfstandig te wonen op een manier die bij u past.

Onze 73 woningen die allemaal verschillen in grootte, ligging en prijsklasse zijn tussen 2014 en 2019 volledig gerenoveerd. Hun opzet en comfort voldoen aan alle wensen die senioren vandaag de dag aan hun huis stellen.
In het Sint Anthoon woont u bovendien op een van de mooiste en groenste plekken van de Leeuwarder binnenstad. Die historische setting in combinatie met de moderne faciliteiten zorgen voor een unieke sfeer.

Maar er is meer dat wonen in het Gasthuis zo bijzonder maakt. U woont er in een omgeving waarin permanent hulp aanwezig is. De medewerkers van het Gasthuis maken echt het verschil. U kunt op hen rekenen als u hulp nodig heeft en hun warme en zorgvuldige aandacht maakt het mede mogelijk dat u er lang zelfstandig kunt blijven wonen.

Zo biedt het Sint Anthony Gasthuis u het beste van twee werelden. U woont in een veilige, fraaie en comfortabele omgeving én op een steenworp afstand van het dynamische stadshart.

Annemarie Heule-Touwen
Manager Gasthuis

Wonen met een plus

Het Gasthuis ligt op de mooiste plek van de historische Leeuwarder binnenstad waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd.
In het Gasthuis woont u zelfstandig en zorgeloos.

Dienstverlening

In het Sint Anthoon woont u zelfstandig, maar deskundige medewerkers van het Gasthuis staan klaar om u met raad en daad bij te staan.

Rondom het Gasthuis

De woningen van het Sint Anthoon zijn geconcentreerd in een gebied dat begrensd wordt door de Pijlsteeg, Grote Kerkstraat, Groeneweg en het Schoenmakersperk. In de directe omgeving staan tal van monumentale huizen en gebouwen. De Grote of Jacobijner Kerk, het Boshuisen Gasthuis en het Princessehof vormen daarvan de hoogtepunten.

Soorten woningen

Het Sint Anthoon verhuurt 62 appartementen en 11 individuele woonhuizen. De appartementen bevinden zich in het Nieuw Sint Anthony Gasthuis en in enkele grotere panden daar vlakbij. De woonhuizen staan aan het Perkswaltje zuidzijde en aan noordkant van de Grote Kerkstraat.

Bewoners aan het woord

Margot Valeton

Margot Valeton woonde in Loosdrecht, maar wilde terug naar Leeuwarden waar haar wortels liggen. In haar woonplaats kende ze alleen bejaardenhuizen.