Soorten woningen

Het Sint Anthoon verhuurt 62 appartementen en 11 individuele woonhuizen. De appartementen bevinden zich in het Nieuw Sint Anthony Gasthuis en in enkele grotere panden daar vlakbij. De woonhuizen staan aan het Perkswaltje zuidzijde en aan noordkant van de Grote Kerkstraat.

Het zijn bijna allemaal historische panden met soms eeuwenoude authentieke, sfeerbepalende elementen. Ze zijn in de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en daardoor geschikt voor de woonwensen van senioren.

Uiteraard bestaan er verschillen tussen de diverse woningen en variëren ze in grootte en huurprijs. De meeste beschikken over twee slaapkamers, alle hebben een ruime badkamer, een tweede toilet en voldoende bergruimte. Voor een wasmachine en –droger is een afzonderlijke opstelplaats beschikbaar. De praktisch ingerichte keukens zijn standaard voorzien van een inductiekookplaat met afzuigkap en een aansluiting voor een vaatwasmachine.

De opzet van de woningen maakt het de bewoners mogelijk ze ook te gebruiken als ze minder goed ter been zijn. De verschillende ruimtes zijn bijvoorbeeld zo ontworpen dat het gebruik van een scootmobiel of rollator nergens problemen oplevert. De verdieping van de diverse gebouwen is met een lift bereikbaar.

Bij veel woningen biedt een deur vanuit de woonkamer of keuken rechtstreeks toegang tot de gemeenschappelijke tuin; een aantal beschikt bovendien over een privéterras.